Budi muškarac – preuzmi odgovornost za svoje zdravlje!

Budi muškarac – pusti brkove i preuzmi odgovornost za svoje zdravlje!

Tokom mjeseca novembra UNIQA osiguranje u BiH poklanja preventivni PSA pregled

Movember je pokret koji je nastao 2003. godine u Australiji i veoma brzo prerastao u veliku globalnu akciju s ciljem podizanja nivoa svijesti o preventivnim pregledima i prikupljanju sredstava za liječenje raka prostate, raka testisa i raznih mentalnih problema izazvanih ovim oboljenjima kod muškaraca.

Projekat Movember se po prvi put realizira u BiH pod sloganom “Budi muškarac!” i pod pokroviteljstvom UNIQA osiguranja u BiH koje tokom mjeseca novembra, uz polisu dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, poklanja besplatan preventivni pregled. Kupovinom UNIQA zdravstvenog osiguranja online putem UNIQA web shop-a ili bilo koje od 36 poslovnica širom BiH, dobit ćete UNIQA poklon kupon kojim obezbjeđujete sebi ili svom muškarcu preventivni PSA pregled za rano otkrivanje karcinoma prostate. Pregledi se mogu izvršiti putem mreže medicinskih ustanova širom BiH do kraja 2017. godine.

Cilj projekta je animirati muškarce da tokom mjeseca novembra puste brkove, budu muškarci u pravom smislu te riječi i preuzmu potpunu odgovornost za svoje zdravlje, svoju budućnost i budućnost svoje porodice. Rak prostate predstavlja najčešći oblik raka od kojeg oboljevaju muškarci, a drugi je uzročnik smrti ove populacije u svijetu.

Karcinom ili rak prostate nije zabilježen prije 40. godine života, te se stoga strogo preporučuje preventivni PSA pregled za muškarce ove starosne dobi, ali i za one starije od 35 godina ukoliko su imali u porodici nekoga ko je bolovao od ove zloćudne bolesti. Procjenjuje se da je životni rizik od smrti od raka prostate 2,8% , što znači da će rak prostate značajno utjecati na živote ljudi koji su danas živi.

Movember poziva sve muškarce u BiH da budu maksimalno svjesni svoje uloge u društvu i preuzmu odgovornost za svoje zdravlje. Dakle, ukoliko imate 35 godina i više, osigurajte sebi preventivni PSA pregled, a ukoliko ste mlađi, budite dio ove humane akcije, pustite brkove tokom mjeseca novembra i radite na podizanju nivoa svijesti o očuvanju muškog zdravlja. Zdravlje ne može da čeka!

Fotografije sa brkovima i natpisom #movember na listu papira možete nam slati u putem Facebook stranice ili putem maila movember.ba@gmail.com. Dostavljene fotografije ćemo objaviti na Facebook stranici, a one sa najviše Like-ova nagradit ćemo vrijednim poklonima. Akciju je, pored UNIQA Osiguranja u BiH, podržala Guma M, uvoznik Renaulta za BiH i mnoge javne ličnosti koji će tokom mjeseca novembra pustiti brkove i pridružiti se globalnoj akciji za brigu o muškom zdravlju. 

Budi muškarac – pusti brkove i preuzmi odgovornost za svoje zdravlje! #movember

Želite ponudu?

Mi ćemo za vas izračunati cijenu polise i dostaviti ponudu u najkraćem roku. Molimo vas ispunite polja u nastavku:

ISTAKNUTI PROIZVODI
Zdravstveno osiguranje

UNIQA programi zdravstvenog osiguranja omogućavaju Vam pokriće troškova liječenja u vrhunskim privatnim i državnim zdravstvenim ustanovama širom naše zemlje, u dogovorenom terminu, bez čekanja! 

Drugo liječničko mišljenje

Osiguranje koje nudi stručno i nepristrano drugo mišljenje na već postavljenu dijagnozu i preporučeno liječenje. Osiguranici stiču pravo na drugo mišljenje medicinskih stručnjaka iz vodećih svjetskih medicinskih centara.

7 jednostavnih pravila zaštite od virusnih infekcija

S obzirom na činjenicu da su virusna oboljenja zarazna, te se lako prenose s čovjeka na čovjeka, njihovo širenje je teško kontrolisati i zaustaviti. Ipak, postoje određena univerzalna pravila koja se koriste u prevenciji kao i daljem širenju virusnih infekcija. Pročitajte savjetne stručnjaka i pridržavajte se uputa. Samo zdrav čovjek može biti istinski sretan!

Misli na sigurno ljetno putovanje

Klik do individualnog, porodičnog ili grupnog osiguranja uz popust od -10% na online kupovinu do kraja ljeta!

8 loših navika koje štete ženskom zdravlju

Na tome kako izgledamo i kako se osjećamo u određenoj dobi možemo u velikoj mjeri zahvaliti genetici, no ona nije jedini faktor koji utiče na naše zdravlje i izgled. Na žensko zdravlje, vitalnost te mladolik izgled uveliko utiču mnogobrojne i svakodnevne navike o kojima previše ne razmišljamo ili ih svjesno zanemarujemo dok nam ne počnu uzrokovati određene zdravstvene tegobe. Ove navike se obično vežu uz životni stil i način na koji se odnosimo prema našem tijelu, odnosno fizičkom i mentalnom zdravlju. Pročitajte više ...

Pusti brkove jer stiže nam Movember - mjesec muškog zdravlja!

Movember obuhvata razne inicijative koje pokreću dijalog o muškom zdravlju, ali najpopularnija i najraširenija je definitivno - puštanje brkova! Podsticanjem muškaraca da u mjesecu novembru puste brkove i preuzmu odgovornost za svoje zdravlje, te zdravlje svojih prijatelja i članova porodice, Movember je zaživio i u BiH, te svake godine ima sve više i više onih koji učestvuju u ovoj kampanji.

Zdravi i vitalni: Koja je idealna fizička aktivnost za Vas?

Zdravlje nam uvijek treba biti na prvom mjestu, bez obzira u kojoj životnoj dobi se nalazimo. Redovna fizička aktivnost, uz zdravu ishranu i kvalitetan san, osnovni je preduslov za sretan i bezbrižan život.

Osam najzdravijih namirnica koje su nam dostupne svaki dan

Hrana je saveznik našeg zdravlja, a najzdravije namirnice često imamo i u svom domu. Ove namirnice su povoljne, dostupne i kod nas, a konzumiraju se najčešće svježe, te ne zahtijevaju dugotrajnu pripremu.

Zdravlje nakon četrdesete: Preporučeni preventivni pregledi

Ako ste do sada posjećivali ljekara samo kad vas je nešto zaboljelo ili kad vas uhvati sezonska gripa, vrijeme je da svom tijelu priuštite malo detaljniji 'tehnički' pregled.

Jesen – doba borbe protiv zloćudnih bolesti

Oktobar – mjesec borbe protiv raka dojke i novembar koji se obilježava kao mjesec muškog zdravlja, bitan su podsjetnik da ljekaru ne trebamo ići samo onda kad smo bolesni 

Sezona prehlade i gripe

Prehlada i gripa nas uvijek podsjete da je vrijeme da se pobrinemo za svoje zdravlje i imunitet. Zdravlje nam uvijek treba biti u samom vrhu prioriteta jer samo zdrav i osiguran čovjek može biti istinski sretan.