Sve što trebate znati o dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju

Potrebno je da posjetite doktora, međutim odgađate posjetu jer znate koja procedura vas čeka: odlazak porodičnom doktoru i višesatno čekanje u čekaonici, samo da bi dobili uputnicu kako bi ponovili isti postupak čekanja kod specijaliste, i to najčešće samo radi zakazivanja termina, koji nekada može biti i sedmicama ili čak i mjesecima kasnije zakazan.
Postoji rješenje kojim ćete izbjeći čitavu ovu mukotrpnu proceduru, a zove se UNIQA Dobrovoljno zdravstveno osiguranje!

Šta je dobrovoljno zdravstveno osiguranje i čemu služi?
UNIQA Dobrovoljno zdravstveno osiguranje vam omogućava bolju i bržu zdravstvenu zaštitu i podrazumijeva obavljanje pregleda u privatnim zdravstvenim ustanovama širom Bosne i Hercegovine dok troškove pregleda potpuno ili djelimično preuzima UNIQA Osiguranje, ovisno od odabranog paketa osiguranja.

Ko može ugovoriti policu dodatnog zdravstvenog osiguranja?
Dodatno zdravstveno osiguranje može se ugovoriti već za dijete odmah po rođenju, pa sve do navršene 65. godine života.

Kako se ugovara dodatno zdravstveno osiguranje?
Dodatno zdravstveno osiguranje može se ugovoriti direktnim kontaktom s prodajnim savjetnikom UNIQA osiguranja, u bilo kojoj UNIQA poslovnici ili direktnom kupovinom online, uz dodatni popust od 20%

Koji sve paketi postoje i šta pokrivaju?
Ovisno o pokrićima, postoje pet paketa UNIQA dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja:

Vital Standard
Vital Standard nudi pokriće do 1.000 KM godišnje, a podrazumijeva 50% učešća UNIQA Osiguranja u troškovima za specijalističke preglede, dijagnostičke postupke i laboratorijsku dijagnostiku (pretrage krvi i urina, RTG pretrage, ultrazvuk, CT, MR i kontrastne pretrage), propisane lijekove, medicinska pomagala (naočale, leće, ortoze, proteze itd.), hitne stomatološke intervencije, kao i fizioterapijske tretmane.

Vital Comfort
Vital Standard nudi pokriće do 1.750 KM godišnje, a podrazumijeva 80% učešća UNIQA Osiguranja u troškovima za specijalističke preglede, dijagnostičke postupke i laboratorijsku dijagnostiku (pretrage krvi i urina, RTG pretrage, ultrazvuk, CT, MR i kontrastne pretrage), propisane lijekove, medicinska pomagala (naočale, leće, ortoze, proteze itd.), hitne stomatološke intervencije kao i fizioterapijske tretmane.

Vital Exclusive
Vital Exclusive nudi pokriće do 2.500 KM godišnje i podrazumijeva 80% učešća UNIQA Osiguranja u troškovima za specijalističke preglede, dijagnostičke postupke i laboratorijsku dijagnostiku (pretrage krvi i urina, RTG pretrage, ultrazvuk, CT, MR i kontrasnte pretrage), propisane lijekove, medicinska pomagala (naočale, leće, ortoze, proteze itd.), hitne stomatološke intervencije kao i fizioterapijske tretmane.

Vital Premium
Vital Premium nudi pokriće do 10.000 KM godišnje i podrazumijeva 100% učešća UNIQA Osiguranja u troškovima za specijalističke preglede, dijagnostičke postupke i laboratorijsku dijagnostiku (pretrage krvi i urina, RTG pretrage, ultrazvuk, CT, MR i kontrastne pretrage), propisane lijekove, medicinska pomagala (naočale, leće, ortoze, proteze itd.), hitne stomatološke intervencije kao i fizioterapijske tretmane.

Vital Elite
Vital Elite se razlikuje od ostalih paketa, jer podrazumijeva pored vanbolničkog liječenja i bolničko liječenje. Pored pokrića za specijalističke preglede, dijagnostičke postupke i laboratorijsku dijagnostiku (pretrage krvi i urina, RTG pretrage, ultrazvuk, CT, MR i kontrasne pretrage), propisane lijekove, medicinska pomagala (naočale, leće, ortoze, proteze itd.), hitne stomatološke intervencije kao i fizioterapijske tretmane, podrazumijeva i pokriće za operativne zahvate kao i preglede u trudnoći i porode. Godišnji limit pokrića je 100.000 KM, a UNIQA snosi 100% troškova.

Koliko košta polica UNIQA dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja?
Iznos premije određen je cjenovnik osiguratelja prema pristupnoj dobi osiguranika, a može se promijeniti nakon procjene zdravstvenog stanja i ocjene rizika. Okvirnu cijenu premije možete izračunati u OVDJE. Primjerice, godišnja premija za osobu u dobi od 35 godina počinje već od 83 KM.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, naši prodajni savjetnici vam stoje na raspolaganju putem besplatnog telefona 080 02 02 51 ili putem emaila info.uniqa@uniqa.ba

Želite ponudu?

Mi ćemo za vas izračunati cijenu polise i dostaviti ponudu u najkraćem roku. Molimo vas ispunite polja u nastavku:

Povezani proizvodi
Zdravstveno osiguranje

UNIQA programi zdravstvenog osiguranja omogućavaju Vam pokriće troškova liječenja u vrhunskim privatnim i državnim zdravstvenim ustanovama širom naše zemlje, u dogovorenom terminu, bez čekanja! 

Drugo liječničko mišljenje

Osiguranje koje nudi stručno i nepristrano drugo mišljenje na već postavljenu dijagnozu i preporučeno liječenje. Osiguranici stiču pravo na drugo mišljenje medicinskih stručnjaka iz vodećih svjetskih medicinskih centara.