Stiže mjesec ljubavi: Izaberi najbolji poklon za Valentinovo

Februar se širom svijeta smatra mjesecom ljubavi i to naravno zbog Valentinova ili Dana zaljubljenih koji se tradicionalno slavi 14. februara. Iako se ovaj praznik kod nas počeo obilježavati tek u zadnjih desetak godina, njegova popularnost iz godine u godinu raste, pa se mnogi parovi već u januaru počnu pitati kako na originalan način iznenaditi voljenu osobu.

Bez obzira na to da li smo 'svježe' zaljubljeni ili smo u vezi ili braku dugi niz godina, ljubav trebamo slaviti svaki dan, te se često podsjećati trenutaka koji su nas spojili s voljenim osobama. Ipak, Dan zaljubljenih je idealna prilika da tu ljubav iskažemo nekom posebnom gestom kao što je romantični bijeg u neki dosad neistraženi grad, relaksirajući vikend na moru ili jednostavno romantičnu, intimnu večeru udvoje u vlastitom domu.

Svoje idealno Valentinovo ovako možete organizovati u skladu s vremenom, obavezama i budžetom, a mi vam sa sigurnošću tvrdimo da će svaka od ovih ideja oboriti s nogu i one koji tvrde da im proslava Dana zaljubljenih nije tako bitna!

Putovanje na neku romantičnu destinaciju

valentinovo poklon pariz

Zahvaljujući jeftinim letovima i atraktivnim ponudama turističkih agencija, sada nam putovanje u Veneciju, Beč ili Budimpeštu ne iziskuje velike novčane troškove, a uspomene s jednog takvog romantičnog putovanja ostaju s nama za cijeli život!

Jedna od najpoznatijih destinacija za Dan zaljubljenih je svakako i Pariz koji vrijedi za najromantičniji grad na svijetu. U samom vrhu popularnosti se nalazi i Prag kojeg za Valentinovo posjećuje na hiljade zaljubljenih iz cijelog svijeta.

Pored razgledanja grada i posjeta muzejima, ne zaboravite da na ovom putovanju trebate slaviti zajedničku ljubav pa voljenu osobu iznenadite večerom u restoranu s nekom egzotičnom hranom koju oboje volite, iskoristite romantičnu vožnju brodom ili obilježite Valentinovo na neki drugi način koji će vam ostati u pamćenju.

Svaki par ima svoje male rituale i stvari u kojima oboje uživaju, pa to može biti i posjeta zoološkom vrtu, vinariji ili nekom romantičnom dvorcu. Budite kreativni!

Romantični vikend na moru

Ako ste u stisci s vremenom ili niste na vrijeme 'uhvatili' neki od povoljnih letova, praznik ljubavi uvijek možete provesti i na svima omiljenom Jadranu.

Na vikend u Dubrovnik, Split ili Kotor možemo udobno otputovati i vlastitim automobilom, a usput posjetiti i neka druga romantična mjesta na obali.

Sunce, morski zrak i mediteranska hrana prijaju i zimi, a ako uzmemo u obzir činjenicu da u ovo vrijeme nema turističkih gužvi, ovo putovanje se može pretvoriti u pravi mali odmor.

poklon valentinovo

Prednost odlaska na more izvan sezone je što su čak i ponude vrhunskih hotela mnogo pristupačnije nego inače, pa sebi i voljenoj osobi tako možete priuštiti i neki luksuzniji spa & wellness vikend.

Ipak, ono što je najbitnije jeste da 'ukrademo' malo vremena za romantiku, bilo gdje da se nalazimo, pa je nekim parovima sasvim dovoljna i udobnost malog privatnog apartmana s pogledom na more. Opustite se i uživajte u ljubavi!

Romantična večera uz svijeće

Ukoliko niste planirali odmor u februaru ili nemate vremena za putovanje, Valentinovo uvijek možete provesti i svom toplom domu. Romantična večera uz svijeće nikad ne izlazi iz mode, pa čak i kad se radi o onoj koju ste sami napravili. Iznenadite voljenu osobu s najdražim jelom, napravite playlistu s vašim omiljenim pjesmama i naravno, pripremite neki originalni poklončić uz ljubavnu poruku koja će do kraja 'rastopiti' njihovo srce.

To može biti uramljena zajednička fotografija ili lista stvari koju volite kod svog partnera, cvijeće i čokolade ali i vaučer za masažu ili paintball – Vi ipak najbolje znate svog partnera/icu i šta će ih najviše razveseliti ili učiniti sretnim!

valentinovo poklon stan kuća

Razgovarajte o vašoj ljubavi, počecima veze te planovima za budućnost, a priče o poslu i problemima ostavite za neki drugi dan. Ipak je Dan zaljubljenih!

I na kraju, ne zaboravite da su pokloni samo simbol ljubavi, dok je prava suština Dana zaljubljenih upravo vaša ljubav koju trebate njegovati i čuvati svakog dana u godini.

Zaljubljeni, sretni i sigurni uz UNIQA osiguranje!

Da bi na putu potpuno uživali u zajedničkim momentima s voljenom osobom, bitno je da se osjećamo opušteno i sigurno. Uz obaveznu provjeru ispravnosti putnih dokumenata, ne zaboravite na odgovarajuće putno zdravstveno osiguranje, te provjeru sigurnosti i ispravnosti Vašeg automobila.

Web shop UNIQA osiguranja u BiH u svojoj ponudi ima širok izbor osiguravajućih polisa koje u nekoliko jednostavnih koraka možete kupiti iz udobnosti vlastitog doma.

Online kupovina osiguranja je brza i jednostavna, a njome štedite i novac jer UNIQA web shop za svakog osiguranika ima spremne popuste od -10 do -40 posto!

Misli na ljubav i sreću! Misli UNIQA!

Želite ponudu?

Mi ćemo za vas izračunati cijenu polise i dostaviti ponudu u najkraćem roku. Molimo vas ispunite polja u nastavku:

ISTAKNUTI PROIZVODI
Putno osiguranje

Programom putnog osiguranja nastojimo da Vam pomognemo u prevazilaženju neprijatnosti na koje možete naići tokom putovanja, kako biste se osjećali bezbijedno i sigurno.

UNIQA S.O.S. Pomoć na putu

Uz neograničen broj asistencija u okviru našeg programa „UNIQA S.O.S. Pomoć na putu“ Vaša vožnja biće bezbrižna, bilo da se nalazite u Bosni i Hercegovini ili Evropi.

Korisni savjeti - putovanje sa djecom

Putovati u autu sa djecom se znatno razlikuje od solo putovanja odraslih. Međutim, uz malo planiranja, porodično putovanje može postati prava avantura. Donosimo vam par savjeta kako ćete svi uživati u dugoj vožnji.

Najčešći kvarovi na automobilu i kako ih izbjeći

Mnogi od kvarova zbog kojih nas automobil iznenada „iznevjere“ mogu se i izbjeći uz malo preventivnog djelovanja, te vam donosimo pregled najčešćih uzroka kvara na automobilu i šta možemo uraditi da ih spriječimo.

Zašto nekada više ulažemo u automobile nego u sebe?

Mnogo vremena, novca i pažnje posvećujemo održavanju i uljepšavanju naših vozila ali jeste li se ikada zapitali otkud tolika ljubav prema njemu? U nastavku saznajte nekoliko razloga vezanosti čovjeka za njegov automobil.

Savjeti za brzu i uspješnu prodaju automobila

Prodaja automobila mnogima predstavlja mukotrpnu proceduru koja pri tome oduzima i mnogo vremena i živaca. Kako bi što brže i uspješnije prodali automobil,  donosimo vam par savjeta kako da se najbolje pripremite!

Šta trebate znati o zamjeni ljetnih guma

Vrijeme je za zamjenu guma na automobilima! U nastavku teksta provjerite šta trebate znati o kupovini ljetnih guma, kada je vrijeme za nove gume te šta uraditi sa zimskim gumama do sljedeće zime!

Sam svoj majstor: Jednostavni savjeti za duži vijek automobila

Iako se za svaki ozbiljniju sumnju u ispravnost automobila uvijek preporučuje odlazak stručnjaku, svako od nas može naučiti nekoliko jednostavnih i praktičnih radnji koje produžuju "životni vijek" automobila.

Odgovori na dileme vozača: Ugradnja plina u automobil DA ili NE?

Vječno pitanje izbora između "benzinca" ili "dizelaša" je dobilo na konkurenciji – pogon na autoplin. Donosimo vam najveće prednosti, ali i nedostatke autoplina ukoliko ste razmišljali o ovoj alternativi.

6 najčešćih i najopasnijih grešaka vozača u ljetnom periodu

Naročito tokom ljetnog perioda, veliki broj nesreća uzrokovan je zbog neopreza i umora vozača. Kako bi vaše putovanje učinili sigurnim, izdvajamo najčešće greške koje vozači čine.

Praktični savjeti: Jeste li obavili ljetni servis automobila?

Priprema vozila za ljetne uslove jednako je važna kao i priprema za vožnju tokom zime. Donosimo vam par praktičnih savjeta kako ćete još više uživati u vašem automobilu tokom ljeta.

6 savjeta za kupovinu polovnog automobila

Polovna vozila se najčešće prodaju u online oglasnicima ili na auto pijacama, a bez detaljne provjere, ova kupovina može biti rizična. Donosimo vam par savjeta na šta da obratite pažnju kada kupujete polovno auto.

Šta je najvažnije znati o auto osiguranju?

Ako posjedujete automobil ili ga uskoro planirate nabaviti, onda znate da prema zakonu svi vlasnici i korisnici vozila moraju imati i obavezno osiguranje od automobilske odgovornosti.

Šta provjeriti na automobilu prije svakog putovanja?

Ako ste se i ove godine odlučili za putovanje na odmor u vlastitom automobilu, donosimo vam par savjeta šta da provjerite prije polaska na put, kako bi sigurno stigli na vaše odredište.

Pripremite automobil za zimu u nekoliko koraka

Kvar na autu je zadnje što želimo i prije polaska na duže putovanje, predlažemo da još jednom provjerite ispravnost i sigurnost vašeg automobila, naročito ako putujete po zimskim uslovima.