Zašto je životno osiguranje najbolji poklon vašem djetetu?

Djeca čine naš život ispunjenijim, ali i odgovornijim. Ona su i naša najveća dragocjenost i želimo biti tu za njih, pratiti ih na njihovom putu odrastanja i pružiti im ruku kad im pomoć zatreba. Možda im ne možemo baš uvijek dati sve što bismo željeli, ali jedno sigurno možemo – osiguranje života do momenta osamostaljenja ili potpunog odrastanja.

Prednosti uplaćivanja životnog osiguranja za dijete

 • Uplaćivanje životnog osiguranja za dijete relativno je mala investicija na godišnjem nivou, a njen značaj je velik jer time ulažemo u budućnost svog djeteta. Kao i kod standardnog životnog osiguranja, dječije životno osiguranje ujedno je i štednja i osiguranje života. Roditelji, ali i bake/nane i djedovi, staratelji, pa i rođaci mogu uplaćivati životno osiguranje za dijete, a sve sa jednim ciljem: da se djetetu olakša i pomogne da kroči u život odraslih.
 • Pored očiglednih finansijskih pogodnosti za dijete kada dođe njegovo vrijeme za osamostaljenje, prisutan je tu i jedan vrlo jak psihološki efekat, naročito za roditelja. Uz saznanje da dijete ima finasijsku podršku prilikom ulaska u odrasli život, roditeljima daje dodatni spokoj.
 • Od ušteđevine koja će djetetu pripasti po isteku polise, ovaj sada mladi čovjek ili žena moći će platiti svoje visoko školovanje ili kupiti svoj prvi automobil. Možda će mu novac poslužiti za vjenčanje ili opremanje stanja, pa čak i dijelom kupovine vlastitog.
 • Premije su dosta povoljne zbog dječije dobi i dobrog zdravlja. Sigurnost vašeg djeteta možete planirati već od 500 KM godišnje. Kada iznos raspodjelimo na 12 mjeseci jasno uviđamo da je iznos simboličan u poređenju sa svim pogodnostima.

UNIQA Osiguranje je upravo iz ovog razloga kreiralo UNIQO dječije osiguranje, kako bi i najmlađima pružilo posebnu vrstu sigurnosti, a ono dolazi i uz posebne benefite.

Kako funkcioniše UNIQO dječije osiguranje?

 • UNIQO dječije osiguranje može se zaključiti već sa djetetovim rođenjem, pa sve do njegove 14. godine.
 • Trajanje dječijeg osiguranja je od 5 do 25 godina, ovisno o dobi djeteta i osiguravatelja (roditelja/staratelja/člana uže ili šire porodice). Osiguravatelj može biti star od 18 do 65 godina u momentu zaključivanja osiguranja, s tim da ne može imati preko 75 godina u momentu isteka osiguranja.
 • Istek osiguranja nastaje između 18 i 25 godine života djeteta.
 • Plaćanje premije osiguranja po dogovoru može se vršiti mjesečno, kvartalno, polugodišnje ili godišnje.
 • Po doživljenju isteka trajanja osiguranja isplaćuje se ugovoreni iznos uz cjelokupnu ostvarenu dobit.
 • Minimalna godišnja premija već od 500 KM!
 • Također, može se ugovoriti i dopunsko osiguranje od nezgode (npr. lom kosti).

Posebna prednost koju nudi UNIQO dječije osiguranje je da roditelj može biti siguran da će mu dijete biti zaštićeno čak i ako se u međuvremenu desi ono najgore - u slučaju smrti osiguravatelja za vrijeme trajanja osiguranja, UNIQA Osiguranje preuzima obavezu daljnjeg plaćanja premije do isteka osiguranja.

Dobro je biti odličan!

UNIQO dječije osiguranje rado će nagraditi svako dijete koje u srednjoj školi ostvari odličan uspjeh, pa će mu tako po isteku osiguranja dodati nagradu u vidu 3% od osigurane sume koja će biti dodata na ukupno ostvarenu dobit po isteku osiguranja.

Pored dječijeg osiguranja, UNIQA Osiguranje nudi i četiri paketa životnog osiguranja, bilo za osiguranje pojedinca ili porodice. Putem online kalkulatora životnog osiguranja brzo i jednostavno možete uraditi izračun, te saznati koji paket je idealan za vas.

Želite ponudu?

Mi ćemo za vas izračunati cijenu polise i dostaviti ponudu u najkraćem roku. Molimo vas ispunite polja u nastavku:

ISTAKNUTI PROIZVODI
UNIQO dječija štednja i osiguranje

Niko ne može sa sigurnošću predvidjeti budućnost svog djeteta, ali možete već sada učiniti da budućnost bude ljepša i lakša. UNIQO dječije životno osiguranje omogućit će Vašem djetetu bolje obrazovanje ili podršku kada odluči da se osamostali.

Kapital

Vama i Vašim najbližim olakšajte godine koje dolaze i omogućite planiranje bezbrižne budućnosti. Upravo zbog toga kreirali smo proizvod kojim osiguravate svoj život i ostvarujete najveću finansijsku dobit.

Šta je inflacija?

Poskupljenje prehrambenih proizvoda, energenata, pa sve do nekretnina – sve ovo "zahvaljujemo" inflaciji. Ali, šta je uopće inflacija i kako nastaje? Saznajte u našem novom blogu.

 

Kako uskladiti rad od kuće i privatni život

Prednosti rada od kuće su mnogobrojna, a pokazalo se da su mngi zaposlenici čak i produktivniji kada imaju fleksibilno radno vrijeme, međutim ponekada je teško uspostaviti pravi balans između poslovnih i privatnih obaveza tokom dana. Donosimo vam par savjeta kako da izbjegnete ovaj problem.

5 jezika ljubavi

Iskazati nekome ljubav često nije jednostavno. Postoje različiti jezici ljubavi, a svako od nas ih individualno koristi. Kako bi bolje naučili svoj jezik, ali i jezik ljubavi partnera, donosimo vam pregled najčešćih načina iskazivanja ljubavi.

Uspješna jutarnja rutina sa malom djecom

Jutarnje buđenje  samo po sebi nije ničija najdraža aktivnost, još ako uz to imamo i malu djecu koju također moramo spremiti za dan, stres je već unaprijed programiran. Kako bi jutro prošlo što mirnije i pozitivnije, eksperti su predložili par ključnih koraka i savjeta koje danas želimo podijeliti sa vama.

Zašto su žene bolje u rukovođenju s novcem?

Da li ste znali da su žene mnogo odgovornije u odnosu sa novcem naspram muškaraca? Zašto je to tako pročitajte u novom blogu.

3 najčešće novogodišnje odluke i kako istrajati u njima

Nova godina nam stoji pred vratima i nepisano pravilo svih nas jeste „Nova godina – Novi/a ja“. Donosimo sam savjete kako da uspijete ostati istrajni kada su u pitanju tri najčešće novogodišnje odluke.

Štednja na pametan način

Štednja novca je jedan od onih životnih ciljeva koje sami sebi često obećamo, ali teško ih se pridržavamo.Trik kod štednje je da jednostavno s njom započnemo, jer najteže je početi. Slijedi nekoliko savjeta kako uštediti novac na pametan način.

6 najčešćih izgovora za odustajanje od životnog osiguranja

Životno osiguranje jedna je od najvažnijih odluka za zaštitu porodice, ali mnogi ipak odustanu od njega. Predstavljamo vam 6 argumenata zašto ipak ne biste trebali odustati od životnog osiguranja.

Da li je samcima potrebno životno osiguranje?

Svi se nadamo dobrom standardu života u poznim godinama ili ostvarenju nekog životnog sna, a uz polisu životnog osiguranja naša nadanja možemo pretvoriti u stvarnost, bez obizra na naš trenutni bračni status.

Da li je bolja štednja u banci ili u osiguravajućem društvu?

Lijepo je znati da nas u nekim starijim godinama čeka barem neka finansijska izvjesnost, novac koji smo uložili u štednju! UNIQA vam nudi programe štednje i osiguranja.

Zašto je septembar idealan za putovanje?

Za sve one koji slobodne dane čuvaju za septembar, evo liste razloga zašto putovati u ovo doba godine: manje gužve na cestama, jeftinije cijene smještaja, idealan period za putovanje s djecom i obilazak "mirnih luka"

Vodič za roditelje: Kako pripremiti djecu za školu?

Pored ljubavi i topline koju im pružamo, ne smijemo zaboraviti da su podrška, i česti razgovori s djecom ključni u formiranju njihove ličnosti. Ova podrška je naročito važna prilikom velikih promjena kao što je polazak u školu.

Riječ psihologa: Ljubav ima 5 faza, nemojte odustati u trećoj

Psiholozi tvrde da se tajna sretne veze i 'vječne ljubavi' krije u pravilnom razumijevanju različitih faza ljubavne veze. Istinska ljubav ima pet faza, a većina ljubavnih veza uspije stići tek do treće. 

Bezbrižno u novu školsku godinu: 6 korisnih savjeta za roditelje

Kako bi prvi školski dani prošli u pozitivnoj atmosferi, a Vaše dijete što bezbrižnije krenulo u novo poglavlje života, donosimo šest korisnih savjeta za roditelje svakog prvačića.

Pet najvećih nedoumica o životnom osiguranju

Kako postajemo stariji shvatamo da je životno osiguranje realna potreba i jedan od temelja dobrog finansijskog plana. Važno je znati da životno osiguranje nije nedostižno i da uz redovna primanja nema opravdanja da ga ne ugovorimo na vrijeme.

6 najčešćih finansijskih grešaka koje činimo u mladosti

Kako bi izbjegli pogrešne finansijske odluke u mladosti i dali odgovor na pitanje kako pametno postupati s novcem, donosimo pregled 6 najčešćih finansijskih grešaka koje činimo tokom života

Devet jednostavnih načina: Kako uštediti novac?

Prvi korak je uvijek težak, pa tako i kad počnemo štediti, te je prije samog početka štednje neophodno planirati i to dugoročno. Donosimo Vam devet jednostavnih načina kako uštediti novac bez velikih odricanja. Štedimo za budućnost svojih najdražih!

 

 

Da li mi je potrebno životno osiguranje?
Svi znamo da je u mladosti život najbezbrižniji te da se tad posebno ne zamaramo budućnošću, kupovinom stana ili visini penzije.  Ipak, godina se prioriteti mijenjaju, a tako i naši stavovi. Pročitajte sve o dobrobitima životnog osiguranja. 
Vodič za roditelje: Šta Vaša djeca rade na internetu?

Pravilna briga o djeci podrazumijeva i sigurnost djece na internetu jer komunikacija koju dijete vodi online možeutjecati na dječje ponašanje i njegovu budućnost, posebno kada govorimo o samopouzdanju.

Kako provesti školski raspust?

Ako planine nisu vaš prvi izbor, tokom raspusta se sa djecom možete zabaviti i u gradu. To može biti neki sport ili druge aktivnosti za koje dijete nema vremena tokom školske godine. Donosimo vam par zanimljivih ideja.

Pretreniranost

Kako u životu tako i u sportu perfekcionizam ima svoje prednosti, ali i nedostatke. Ako krenemo od prednosti, tu svakako spadaju motivacija, marljiv rad, posvećenost rezultatima, te želja za učenjem i ličnim razvojem. Međutim nedostataka ima više.

Životni ciljevi

Postavljanju životnih ciljeva treba pristupiti na uravnotežen i balansiran način. Ako postavite nerealne i neostarive ciljeve, oni postaju izvor frustracija i nezadovoljstva, jer zacrtane ciljeve ne ostvarujete u relanom vremnu i dolazi do gubitka motivacije.

Životne odluke

Odluke koje donosimo na putu do ostvarivanja životnih ciljeva su naše, ali ne i samo naše. Bez obzira koje smo ciljeve postavili, kakva očekivanja imamo, da li su ona realna ili nerealna, kvalitet našeg života zavisi od našeg zdravlja i od dragih ljudi koji nas okružuju.

Da li je i Vašem djetetu potrebno osiguranje?

Kao i svaki roditelj, sigurno se pitate kako da djetetu obezbijedite najbolje obrazovanje? Kako da mu pomognete da se osamostali? Kako da mu priuštite dragocjen poklon za vjenčanje ili novo automobil nakon završetka školovanja?

Korištenje tableta

Svjedoci smo ubrzanog tehnološkog napretka, stalni smo korisnici interneta, raznih društvenih mreža, pristupa nemjerljivom broju informacija koje su nam svakodnevno dostupne. Vodite li dnevnik o vremenu koje provedete na spravama poput mobitela, tableta ili računara?

Detoksikacija - vodič za proljetno čišćenje organizma

Proljeće je doba kad se priroda budi, ali i kreiraju novi planovi za budućnost. Zajedno s proljećem se budi želja da okrenemo 'novi list' u svom životu, posebno kada je u pitanju naše zdravlje i kondicija.