Light It Up Blue UNIQA

Povodom 2. aprila, Svjetskog dana svjesnosti o autizmu, UNIQA osiguranje pružilo je podršku akciji “Light It Up Blue” u organizaciji Udruženja EDUS. 

U okviru akcije, a u znak znak podrške osobama s autizmom plavom svjetlošću osvijetljen mostarski Stari most, Plivski vodopad u Jajcu, kao i sarajevska Vijećnica i Narodno pozorište

Centralna svečanost “Svjetlo za autizam” održana je u Vijećnici i tom prilikom je upriličen koncert Gudačkog orkestra Muzičke akademije u Sarajevu pod rukovodstvom violončelistkinje Belme Alić. U Mostaru i Jajcu je prilikom paljenja svjetla upriličeno fotografisanje i okupljanje aktivista i građana koji su pomogli akciju “Light It Up Blue”, ali i snimanje dronom.

Osim finansijske podrške organizaciji akcije „Light It Up Blue“, uposlenici UNIQA osiguranja su 2. april na posao došli odjeveni u blave kombinacije, čime su dodatno skrenuli pažnju na djecu s autizmom kojima je neophodna podrška kako u oblasti odgoja, obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite, tako i briga cijelog društva.


***
EDUS – Edukacija za sve od 2010. aktivno radi na unapređenju obrazovanja i podrške djeci sa i bez poteškoća u razvoju, prije svega, za djecu sa težim razvojnim poremećajima kao što su autizam i autistični spektar, intelektualne teškoće, Downov sindrom, emocionalni i bihevioralni poremećaji i kombinovane smetnje.