Osiguranje stana i kuće

Nijedno mjesto nije poput doma. U njega ste uložili ljubav, vrijeme, trud i godine napornog rada. Osiguranje porodične kuće ili stana pokriva rizike koji u trenutku mogu uništiti sve što ste godinama vrijedno stvarali. Mislite na vrijeme i spavajte bezbrižno!

Home Standard

Paket uključuje osiguranje od:


  • požara, provalne krađe i razbojništva
  • izliva vode iz instalacijskih cijevi, loma stakla
  • udara groma, eksplozije, oluje, grada, pada letjelice
  • udara motornog vozila, odgovornosti za štete prema trećim licima te naknadu za zamjenski prostor

Home Exclusive

Paket uključuje pokrića iz Home Standarda te:


  • izliv vode iz otvorenih slavina
  • štete nastale uslijed otvorenih prozora
  • štete nastale na stvarima prilikom preseljenja
  • naknadu za izdavanje ličnih dokumenata


Kućna asistencija

Hitne intervencije:


  • ukoliko hitno trebate bravara, stolara, električara, vodoinstalatera ili staklara UNIQA kućna asistencija Vam stoji na raspolaganju 24 sata dnevno, 365 dana u godini
  • najbolji majstori za hitne intervencije 24/7

Želite ponudu?

Mi ćemo za vas izračunati cijenu polise i dostaviti ponudu u najkraćem roku. Molimo vas ispunite polja u nastavku:

RIZICI KOJI SU OSIGURANI

požar

izliv vode iz instalacijskih cijevi

provalna krađa i razbojništvo

staklo od loma

izliv vode iz otvorenih slavina
USLUGE & PREDNOSTI
1
Šta je UNIQA kućna asistencija?

Ukoliko Vam je hitno potreban bravar, električar, vodoinstalater, staklar, opravka grijanja, UNIQA kućnom asistencijom stičete pravo na pomoć 24 sata, 365 dana u godini. Pozivom na broj 033 263 684 majstor dolazi na kućnu adresu i pruža pomoć u trajanju od jednog sata po jednom dolasku. Pravo na majstora ostvaruje tri puta u toku godine.

2
Dopunsko osiguranje članova domaćinstva od posljedica nezgode:

Osiguravajuću zaštitu je moguće proširiti dodatnim osiguranjem članova domaćinstva od posljedica nesretnog slučaja. Rizici od kojih se osiguravate su: u slučaju smrti usljed nezgode i trajne invalidnosti usljed nezgode. Svi članovi domaćinstva osigurani su na jednak iznos naknade. Domaćinstvom se smatra svaka porodica ili druga zajednica osoba čiji članovi zajedno stanuju i zajednički troše svoje prihode.

3
Osiguranje objekata i stvari bez amortizacije:

Kod osiguranja Vašeg dom, koji nije stariji od 60 godina, u obzir se neće uzimati stepen amortizacije (istrošenosti). Stvari u Vašem domu su također osigurane na novonabavnu cijenu, bez uzimanja u obzir stepena amortizacije.

4
Bonus:

Bonus je poseban popust na cijenu polise osiguranja koji se obračunava osiguraniku koji kroz određeni period osiguranja nije imao prijavljenih šteta. Svaka godina bez štetnog događaja Vam donosi bonus do 25%.

ISKUSTVA KORISNIKA

"Već nekoliko godina sam vjerni klijent UNIQA osiguranja i korisnik čitave palete usluga, što mi omogućava članstvo u UNIQA Loyalty klubu koji nudi dodatne pogodnosti za klijente. Odnedavno imam ugovorenu i polisu osiguranja imovine, kako bih bio potpuno siguran u slučaju da se dogodi neka nepredviđena okolnost koja bi prouzrokovala materijalnu, a samim tim i finansijsku štetu. Za neosjetan iznos premije mogu biti bezbrižan u skoro svim situacijama."

Admir Dulaš