Mediji

Rezultati pretraživanja

Jedinstvena edukativna kampanja UNIQA osiguranja!


Misli osiguraj danas svoje bolje sutra!

Osiguravajuća kuća UNIQA, lider u osiguranju života u BiH, imajući u vidu potrebe za životnim osiguranjima koja nisu stvar prestiža već istinske potrebe, ove godine provodi edukacijsku kampanju, prvu ove vrste na našim prostorima. Sadržajno bogata edukativna kampanja na jednostavan i lak način približit će građanima koncept životnih osiguranja koja su savremen, globalni trend te način osiguranja budućnosti, ali i štednje.

 „Svjesni smo percepcije stanovništva kada su životna osiguranja u pitanju. U generalnom nedostatku edukacije o značaju osiguranja života, opšte mišljenje o istom je nažalost nedovoljno i  potpuno iskrivljeno. Mi smo odlučili kao lider u osiguranja zivota u BiH to promijeniti i biti prvi koji će javnosti ponuditi jednostavna i zabavna objašnjenja, uključujući sve koristi i prednosti ove vrste investicije koja je iznimno značajna za budućnost svakog pojedinca. Zato UNIQA ove godine svoj trud i napore ulaže u jedan novi, svjež koncept, koji će nadamo se razbiti predrasude o životnom osiguranju kao nedostižnom za građane prosječnih primanja, jednim lijepim pozivom koji glasi „Misli osiguraj danas svoje bolje sutra. Misli UNIQA“, istakla je Senada Olević, direktorica UNIQA osiguranja.

Bitan dio ove edukativne kampanje donosi dozu humora, jer u narednom periodu građanima naše zemlje UNIQA nudi simpatične video tutorijale pod nazivom „Laka priča o osiguranju“, koje će javnost pamtiti ne samo po veoma jednostavnim objašnjenjima svih prednosti životnih osiguranja, već i po pjevljivoj izvedbi jedne od najpoznatijih i najomiljenijih zvijezda u BiH. O kavim tutorijalima je riječ, pogledajte na sljedećim linkovima:

Za šaku šljiva
Poštar penzioneru uvijek zvoni dvaput
Povratak u budućnost biciklom

Istovremeno, širom naše zemlje bit će organizovana zabavna subotnja druženja u „UNIQA dnevnoj sobi“, gdje će posjetiocima na jednostavan i humorističan način životno osiguranje biti predstavljeno u svom pravom svjetlu. Tu će se građani moći upoznati sa činjenicom da uz male mjesečne iznose čine veliku stvar za vlastitu i budućnost svoje porodice, ali i dobiti odgovore na sva druga pitanja. Bogat program ovih dešavanja sigurno će zabaviti sve koji se budu družili sa UNIQA-om, a dodatnu zabavu nudi i kviz na UNIQA Facebook stranici, koji na do sada neviđen način pojašnjava osnovnu osiguravajuću terminologiju.

„UNIQA dnevna soba“ proteklog je vikenda ugostila građane Tuzle, dok se građanima Sarajeva raduje 14.05. u Sarajevo City Centru, građanima Mostara 21.05. u Meppas Mall-u, građanima Bihaća 28.05. u tržnom centru WISA - Konzum, Zeničanima 04.06. u centru Džananović, te Banjalučanima 11.06. u prostorijama Konzum Family Centra.

 Iako simpatična, zabavna i jednostavna, ova edukacijska kampanja UNIQA osiguranja ima sasvim ozbiljnu poruku, a to je da bezbrižna budućnost nije stvar prestiža, već isključivo vaše odluke!