Mediji

Nakon Mostara, besplatni sistematski pregledi za građane Sarajeva


UNIQA osiguranje - zdravlje bez granica

MedUNIQA kamion zdravlja, opremljen najsavremenijom medicinskom opremom za brze i detaljne preventivne preglede, nakon Mostara, boravi danas u glavnom gradu Bosne i Hercegovine .

U mobilnoj laboratoriji, koja će na parkingu kod Narodnog pozorišta biti danas i sutra, građani koji su na vrijeme zakazali pregled, moći će besplatno provjeriti cjelokupno stanje organizma. Pregled obuhvata: EKG, analize krvi, mjerenje krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi, spirometriju, ultrazvuk abdomena, oftalmološki pregled i mjerenje očnog pritiska, te dermatološke i internističke preglede. Tim MedUNIQA kamiona čini 11 medicinskih stručnjaka. Osim pregleda, medicinski stručnjaci će na osnovu rezultata pružati i savjete za očuvanje i poboljšanje zdravstvenog stanja svakog pacijenta.

''Proputovanje MedUniqa kamiona se nastavlja. Jučer u Mostaru je besplatan pregled obavilo više od 60 građana. Zanimanje je ogromno, tako da su svi termini za sve gradove su popunjeni. Međutim, kako bismo izašli u susret i onim građanima koji nisu na vrijeme uspjeli zakazati termin za sistematski pregled, omogućili smo besplatne analize nivoa šećera u krvi i krvnog pritiska. U Sarajevu ostajemo dva dana, a već u srijedu smo s građanima Tuzle'', izjavila je Ena Omeragić, marketing manager UNIQA osiguranja.

Osnovni cilj cjelokupnog projekta je unapređenje zdravstvenog stanja građana, te edukacija o važnosti preventivnih ljekarskih pregleda.