Mediji

Rezultati pretraživanja

Novogodišnji paketići na dar


UNIQA obradovala štićenike Centra za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu

U duhu novogodišnjih praznika krajem protekle sedmice predstavnici UNIQA osiguranja uručili su novogodišnje paketiće za 76 štićenika Centra za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu u Sarajevu.

Novogodišnji paketići uručeni su svim štićenicima Centra, koji su povodom nastupajućih praznika sa profesorima i nastavnicima priredili prigodan program za svoje roditelje i partnere Centra.

„Bilo je divno prisustvovati priredbi koju su štićenici Centra pripremili za ovu priliku. Djeca su napravila sjajan program uz pomoć nastavnog osoblja i ja im svima iskreno čestitam na tome. Otvaranje paketića, osmijeh i zadovoljstvo na licima djece je zaista jedan poseban osjećaj i iznimno nam je drago što smo bili u prilici da našim najmlađim sugrađanima uljepšamo kraj godine i donesemo im veselje i radost.“ – izjavila je Vildana Skorupan, Stručni saradnik za marketing UNIQA osiguranja.

U svome obraćanju prisutnima gospodin Damir Ovčina, direktor Centra za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu zahvalio je partneru Centra UNIQA osiguranju na nesebičnoj podršci koja će zasigurno uljepšati praznične dane svim štićenicima Centra.

Podsjećamo, UNIQA osiguranje ima dugogodišnju tradiciju društveno odgovornog djelovanja, čiji fokus su nerijetko najmlađi članovi našega društva. Krajem prošle godine UNIQA je obradovala učenike 30 osnovnih škola iz cijele Bosne i Hercegovine doniranjem poklon paketa - seta opreme za praktičnu nastavu u okviru predmeta Tehnička kultura. U narednom periodu UNIQA nastavlja sa društevno odgovornim djelovanjem, pomažući one kojima je pomoć najpotrebnija.