Mediji

Obavijest o diskvalifikaciji učesnika nagradne igre ''Putujte sigurno''


Nakon nekoliko pritužbi od strane naših vjernih klijenata i ostalih učesnika velike ljetne UNIQA nagradne igre ''Putujte sigurno'', te nakon uvida u sistem glasanja koji je kreiran kako bi obezbijedio potpunu transparentnost učešća u nagradnoj igri i omogućio fer i korektno glasanje, Komisija za praćenje realizacije velike ljetne UNIQA nagradne igre je uočila nepravilnosti u procesu prikupljanja glasova kod sljedećih učesnika u nagradnoj igri.

Provjerom u sistemu glasanja, utvrdili smo da je učesnik nagradne igre Tarik Karadža sa fotografijom ''PARADISE'' u proteklih 48 sati neregularno prikupljao glasove putem online servisa kao što su Get Online Votes i drugi, te obezbijedio glasove iz gradova kao što su Karachi, Athens, London, Gevgelija, Milwaukee, Raleigh, Oak Creek, Kuala Lumpur, Boston, Medford i drugi.

Daljnjom provjerom utvrđeno je da su i dodatna dva učesnika velike ljetne UNIQA nagradne igre ''Putujte sigurno'' Adis Mehić sa fotografijom ''Bura'' i Nermina Jugo sa fotografijom ''Maštati, sanjati, putovati...'' u vrlo kratkom vremenskom periodu ostvarili veliki broj glasova iz inostranstva u jednakim vremenskim intervalima, a koji osnovano ukazuju na postojanje neregularnosti u prikupljanju glasova.

Objavljujemo samo dio neregularnih glasova prikupljenih tokom protekla 24h za fotografiju ''PARADISE'' koja je diskvalifikovana.

Objavljujemo samo dio neregularnih glasova prikupljenih tokom dana za fotografiju ''Bura'' koja je diskvalifikovana.

Objavljujemo samo dio neregularnih glasova prikupljenih tokom protekla 24h za fotografiju ''Maštati, sanjati, putovati...'' koja je također diskvalifikovana.

U skladu sa članom 5. Pravila nagradne igre ''Putujte sigurno'' objavljenih na web stranici UNIQA Osiguranja d.d. Sarajevo dana 10.07.2017. god., Komisija za nadgledanje ispravnosti realizacije velike ljetne UNIQA nagradne igre ''Putujte sigurno'' je donijela jednoglasnu odluku o diskvalifikaciji i isključenju Tarika Karadže, Adisa Mehića i Nermine Jugo iz daljnjeg učešća u nagradnoj igri ''Putujte sigurno''.

UNIQA Osiguranje se izvinjava svim učesnicima velike ljetne nagradne igre ''Putujte sigurno'' i velikom broju njihovih prijatelja koji su glasali za objavljenje fotogorafije zbog neugodnosti koje su doživjeli. Ovom prilikom želimo poručiti da ćemo i dalje pomno pratiti nastavak realizacije velike ljetne UNIQA nagradne igre ''Putujte sigurno'' i da ćemo na isti način reagovati ukoliko se ponovo uoče neke nepravilnosti prilikom glasanja. Svim ostalim učesnicima nagradne igre želimo sretan nastavak učešća u nagradnoj igri! Misli mi omogućavamo radost života! Misli UNIQA