Mediji

Petogodišnje partnerstvo najljepše sportske priče i UNIQA osiguranja


UNIQA osiguranje i najljepša sportska priča u Bosni i Hercegovini, Sportske igre mladih, ove godine slave petu godišnjicu partnerstva.

Predsjednik Igara Haris Deliahmetović je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim partnerstvom sa ovom osiguravajućom kućom istakavši: "Zajedno sa našim partnerom UNIQA osiguranjem ove godine slavimo peti rođendan Sportskih igara mladih. Sa našim SIM-ovcima smo slavili pobjede, ali i tugovali u porazima, slavili rođendane, bili svjedoci prvih simpatija, spajali djecu BiH, iako mnogi tvrde da je to nespojivo, i na taj način opravdali epitet najljepše sportske priče. Ovu priliku želio bih da iskoristim da se u ime 130 hiljada SIM-ovaca koji su bili dijelom najljepše sportske priče, zahvalim UNIQA osiguranju na podršci s nadom da će se naša saradnja nastaviti još dugi niz godina i da ćemo i dalje biti neizostavni dio djetinjstva naše djece".   

Entuzijazam i trud koji organizatori ulažu u ovaj sportski događaj UNIQA osiguranje podržava od prve godine održavanja Igara u našoj zemlji.   

„Sa zadovoljstvom smo i ove godine oficijelna osiguravajuća kuća najveće amaterske sportske manifestacije. Svima nam je poznato da vježbanje, kretanje i sportske aktivnosti pozitivno utiču na naše zdravlje te da je sport jedan od najvažnijih faktora u razvoju djece. Kao društveno odgovorna kompanija koja dosta pažnje poklanja promociji zdravlja, rado dajemo podršku projektima koji promovišu sport i pozitivno utiču na razvoj našeg društva.“ – istakla je Vildana Skorupan iz marketinga UNIQA osiguranja.   

Kako je rukomet sport koji UNIQA osiguranje tradicionalno podržava, ova osiguravajuća kuća će na poseban način podržati male rukometaše, učesnike Sportskih igara mladih, tokom predstojećeg finala Igara u Sarajevu.  Misli igre su zakon! Misli UNIQA.