Mediji

Rezultati pretraživanja

Prioritet rješavanje šteta ugroženih područja


Povodom obilnih poplava i klizišta tla koja su zahvatila Bosnu i Hercegovinu, UNIQA osiguranje je kao prioritet postavila rješavanja šteta nastalih u ugroženim područjima.

UNIQA poziva sve klijente, koji imaju ugovorene rizike od poplave i klizišta tla, da štete prijave što prije, te da sve informacije vezane za prijavu i neophodne informacije o preduzimanju mjera za smanjenje obima nastale šteta, mogu potražiti putem besplatnog info telefona 080 02 02 51. Kako bi ubrzali proces obrade šteta, klijenti sa manjim štetama mogu dostaviti fotografije oštećenih objekata direktno UNIQA osiguranju.

Klijenti UNIQA osiguranja, koji imaju pristup internetu, štetu mogu prijaviti i putem web stranice prijavasteta.uniqa.ba.

Iz UNIQA osiguranja poručuju da su procjenitelji šteta na terenu i da stižu odgovoriti na sve zahtjeve klijenata koji imaju ugovorene navedene rizike, te će u narednom periodu prioritet biti rješavanje i isplata šteta nastalih u ugroženim područjima, kako bi klijenti što prije mogli početi sa obnovom svojih domova, poslovnih prostora i drugih osiguranih objekata.

U akciju pomoći ugroženim područjima uključeni su i UNIQA zaposlenici, koji će ovaj vikend provesti u akciji čišćenja poplavljenih područja i direktnoj podjeli pomoći donirane od strane UNIQA osiguranja ugroženom stanovništvu.