Mediji

Prvi besplatni pregledi u nedjelju u Mostaru


UNIQA osiguranje - zdravlje bez granica

Cijeneći važnost redovnih ljekarskih kontrola, UNIQA osiguranje odlučilo je građanima BiH omogućiti besplatne sistematske preglede, i to u najsavremenijoj mobilnoj laboratoriji u Evropi. Specijalizovani MedUNIQA kamion u nedjelju stiže u Mostar.

Svi građani, koji su na vrijeme izvršili prijavu putem besplatne telefonske linije, sutra će kod Mepas Mall-a od 11 do 20 sati, u MedUNIQA mobilnom centru moći potpuno besplatno obaviti cjelokupan sistemski pregled. 

Pregled obuhvata: EKG, analize krvi, mjerenje krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi, spirometriju, ultrazvuk abdomena, oftalmološki pregled i mjerenje očnog pritiska, te dermatološke i internističke preglede a tim MedUNIQA kamiona čini 11 medicinskih stručnjaka.

''Ovu aktivnost UNIQA osiguranja, naši građani su prihvatili s velikim odobravanjem. Od trenutka kad smo uputili poziv, naš kontakt centar je primio stotine poziva i termini za sve gradove su popunjeni. Kako bismo izašli u susret i onim građanima koji nisu na vrijeme uspjeli zakazati termin za sistematski pregled, omogućili smo besplatne analize razine šećera u krvi i krvnog pritiska'', izjavila je Ena Omeragić, marketing manager UNIQA osiguranja.

Nakon Mostara, ovaj medicinski mobilni centar futurističkog izgleda dolazi u Sarajevo.