Mediji

UNIQA BiH donirala 20.000 € za pomoć narodu Ukrajine


Jedan od vodećih osiguravajućih društava u Bosni i Hercegovini, UNIQA Osiguranje BiH priključilo se projektu „UNIQA Helping Hands“, pokrenutu od strane UNIQA Grupe sa ciljem prikupljanja novčanih sredstava za pomoć stanovništvu Ukrajine.

Kao društveno odgovorna kompanija čiji je prioritetni zadatak pružanje podrške stanovništvu u izgradnji njihove bolje i sigurnije budućnosti, UNIQA Osiguranje BiH doniralo je 20.000 € u cilju pomoći svima koji su uslijed ratnih dešavanja ugroženi ili prisiljeni napustiti svoje domove.

“Zasnovani misijom i vizijom o izgradnji bolje i sigurnije budućnosti, UNIQA je uključena u mnoge socijalne i ekološke projekte prvenstveno na teritoriji Bosne i Hercegovine. Međutim, trenutna dešavanja u Ukrajini, koja je također jedna od zemalja u kojoj UNIQA posluje, sigurno nikoga nije ostavila ravnodušnim. Ovom donacijom želimo izraziti našu solidarnost sa stanovništvom Ukrajine, ali i našim 850 kolega koji i pored uvijek prisutnog straha nastavljaju biti veliki oslonac njihovim klijentima” – poručeno je iz UNIQA Osiguranja BiH.

Od strane UNIQA Grupe donirano je ukupno 1.000.000 €. Novac će biti usmjeren na pomoć izbjeglom narodu Ukrajine kao i lokalnom stanovništvu, u vidu nabavke lijekova, hrane, higijenskih artikala kao i obezbjeđenje sigurnog smještaja i psihološke pomoći.