Mediji

UNIQA donirala 16.000 eura SOS dječijim selima u SEE regiji


U zajedničkoj dobrotvornoj akciji, grupa zemalja koja čini UNIQA SEE regiju a koji se sastoji iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Bugarske, zajedno su donirale 16.000 €  SOS Dječijim selima i drugim organizacijama koje brinu o djeci koja odrastaju bez roditeljskog staranja, u svakoj od zemalja.

Ovom društveno odgovornom kampanjom, UNIQA osiguranje nastavlja tradiciju ulaganja u zajednicu, pružajući podršku najmlađima kojima je pomoć neophodna istovremeno ukazujući na važnost empatije i suosećanja prema našim malim sugrađanima. Oslanjajući se na strategiju „UNIQA 3.0 – Sjeme budućnosti” u okviru koje je briga o zajednici među vodećim principima poslovanja, UNIQA nastoji da svojim aktivnostima pozitivno utiče na svoje okruženje i unaprijedi sredinu u kojoj posluje.

Kako bi obradovali djecu i uljepšali im magično doba godine koje nam predstoji, ovoj inicijativi su se u duhu Deda Mraza pridružili zaposlenici u UNIQA osiguranju darujući mališanima širom regije paketiće sa poklonima, knjigama, igračkama i slatkišima.

Predstavnici UNIQA osiguranja u Bosni i Hercegovini uručili su ček u vrijednosti od 5.000 KM kao i poklon pakete koje su pripremili zaposleni u ovoj osiguravajućoj kući, mladima iz SOS Dječijih sela BiH. Poklon paketi će obradovati djecu koja borave u Kući mladih, dok će novčana sredstva biti uložena u mnoge aktivnosti koje podstiču osamostaljenje mladih, ali i porodica sa socijalnim poteškoćama.

Briga o djeci i mladima sa sobom nosi svakodnevne izazove, ali uz iznimnu posvećenost SOS roditelja i svih uposlenika organizacije nastojimo im osigurati odrastanje u sigurnom i sretnom okruženju, u porodičnoj atmosferi. Samo udruženi možemo ostvariti našu misiju, da nijedno dijete ne odrasta samo, stoga nam je izrazito važna podrška naših donatora i partnera. Od srca smo zahvalni kompaniji UNIQA osiguranje što su odlučili podržati porodice iz SOS Dječijih sela u BiH jer su na taj način i dijelom stvaranja šansi za boljom budućnosti djece i mladih“, istakla je Dženita Subašić, direktorica odjela za prikupljanje sredstava i komunikacije SOS Dječijih sela u BiH.

U skladu sa vrijednostima koje kompanija njeguje, zaposleni u UNIQA osiguranju vjeruju u solidarnost sa najosjetljivijim društvenim grupama koju pokazuju i kroz svoja djela, i odgovorno pristupaju prilikom kreiranja dobrotvornih inicijativa u želji da naše okruženje postane bolje i humanije mjesto za život. Briga o zajednici predstavlja jedan od vodećih principa poslovanja UNIQA osiguranja i kompanija će nastaviti da inicira različite društveno odgovorne aktivnosti usmjerene ka poboljšanju uslova života u zajednicama u kojima posluje.