Mediji

UNIQA i Triglav osiguravaju 78 osnovnih i srednjih škola u KS


Nakon okončanih procedura javnih nabavki, ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović potpisao je ugovore sa predstavnicima UNIQA Osigruanja u BiH i Triglav-a s ciljem osiguranja objekata i opreme u 78 osnovnih i srednjih škola na području Kantona Sarajevo. Za ovu namjenu je izdvojeno 47.335,77 KM.

"Ovim ugovorima obuhvaćene su škole koje nisu imale zaključene ugovore o osiguranju u 2017. godini", pojasnio je ministar Kazazović.

Istakao je i kako je u cilju racionalizacije troškova i sistemskog rješavanja pitanja osiguranja imovine Kantona Sarajevo, zbog jedinstvenog pristupa ovoj problematici, prvi put provedena zajednička javna nabavka za ovu vrstu usluga, i to za ustanove koje su iz nadležnosti Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

UNIQA Osiguranje je jedino osiguranje u BiH koje podjednakom kvalitetom može pružiti sve vrste usluga životnog i neživotnog osiguranja, od obavezne auto odgovornosti, osiguranja imovine do dobrovoljnog zdravstenog osiguranja.