Mediji

UNIQA nastavlja pomagati poplavom ugrožena područja


Uručene donacije vrijedne 20 hiljada KM

Uoči obilježavanja prve godišnjice od majskih poplava koje su zahvatile Bosnu i Hercegovinu, oporavak i dalje sporo teče, ali na one koje je ova nevolja najviše pogodila još uvijek misli UNIQA osiguranje, koje je nedavno ponovo vlastitim primjerom pokazalo društvenu odgovornost svoje kompanije.   

Vođena kampanjom „Misli UNIQA“ koja nas poziva da mislimo drugačije, budemo pozitivniji i da mislimo na druge, UNIQA je krajem protekle sedmice uz pomoć i podršku udruženja Pomozi.ba, uručila donacije ukupnog iznosa od 20.000 KM. Tako su pomoć primile osnovne škole „Šamac“ u Šamcu i „Tinja“ u Srebreniku. Osim toga, donacije su uručene i dječijem vrtiću „Krajiška radost“ u Sanskom Mostu i Domu za stara lica u Doboju.  

Ovaj humani gest naišao je na zahvalnost, kako pomognutih institucija, tako i lokalnih zajednica. Direktor OŠ „Šamac“, Slobodan Čeliković, izrazio je zahvalnost naglasivši da je donacija stigla baš u pravo vrijeme, a direktorica vrtića „Krajiška radost“, Behrija Grozdanić, izrazila je radost i u ime roditelja i mališana zbog donacije koja će sasvim sigurno poboljšati uslove mališana u toj ustanovi.  

„Dosta smo bili angažovani tokom prošlogodišnjih poplava koje su zahvatile našu zemlju, trudeći se da pravovremeno pomognemo onima kojima je pomoć u tom trenutku bila najpotrebnija. Međutim, nismo pružali samo materijalnu pomoć. Naši zaposleni su direktno obilazili poplavljena područja pružavši pomoć u najkritičnijim trenucima. I ove godine, mislimo na one kojima je naša pomoć i dalje potrebna i zaista nam je drago što doprinosimo obnovi ove četiri institucije“, izjavila je Senada Olević, direktorica UNIQA osiguranja.  

Inače, UNIQA osiguranje bilo je jedno od prvih kompanija koje su priskočile u pomoć poplavljenim područjima, a pomoć ove kompanije ogledala se u lijekovima, zdravstvenim pregledima, paketima sa hranom, odjećom i higijenskim potrepštinama, te izdvojenom novčanom pomoći za ugorožene koja je iznosila više od 25.000 KM.