Mediji

UNIQA Osiguranje podržalo rad domova za djecu bez roditeljskog staranja


Sarajevo, 15.11.2021. – Prateći misiju zasnovanu na društveno odgovornom poslovanju, UNIQA Osiguranje d.d. Sarajevo je i ove godine podržalo brojne projekte za unapređenje životne zajednice u Bosni i Hercegovini. Jedan u nizu jeste i donacija novčanih sredstava ustanovama za djecu bez roditeljskog staranja.

Projekat donacija je uključio šest institucija čija se osnovna djelatnost briga i zaštita ugrožene djece širom Bosne i Hercegovine.

Osnova poslovanja UNIQA Osiguranja jeste da budemo podrška našim klijentima ali i našoj okolini. Kroz projekte društvene odgovornosti želimo podići svijest građana o važnosti zajednice kao temelja za izgradnju bolje budućnosti. Domovi za djecu bez roditeljskog staranja kao i centri za socijalno ugrožene porodice pružaju neizmjernu pomoć i brigu o našim najmlađim sugrađanima, te ovom akcijom želimo podržati njihov rad koji je dodatno otežan zbog pandemije.“- izjavila je generalna direktorica UNIQA Osiguranja, Senada Olević.

U sklopu projekta, predstavnici UNIQA Osiguranja su posjetili JU "Dom-porodica" Zenica, KJU „Dom za djecu bez roditeljskog staranja“ Sarajevo, JU „Dom za djecu bez roditeljskog staranja“ Tuzla, JU „Dječiji dom“ Mostar,  JU Dom “Rada Vranješević” Banja Luka i JU „Socijalno-pedagošku životnu zajednicu“ Bihać, te svečano uručili donacije nadležnima pomenutih institucija.

Do kraja godine, UNIQA planira i dodatne aktivnosti društvene odgovornosti koje se ogledaju u podršci djeci oboljelih od malignih oboljenja, ali i ekoloških projekata na teritoriji Bosne i Hercegovine.