Mediji

UNIQA Osiguranje pomaže stonoteniseru Kenanu iz Ključa


Reakcija nakon vijesti objavljene na bh. internet portalima

Nakon što je veliki broj bh. internet portala objavio vijest o talentiranom stonoteniseru iz Ključa, Kenanu Jašareviću, koji je zbog nedostatka finansijskih sredstava morao napustiti turnir u Zagrebu, UNIQA Osiguranje je odlučilo dati podršku te potrebna sredstva za buduće nastupe mladog Kenana.    

“UNIQA Osiguranje je kompanija koja tradicionalno pomaže bh. sport i sponzori smo velikom broju lokalnih sportskih klubova. Činjenica je da u mnoštvu upućenih zahtjeva, ne možemo odgovoriti na sve, ali je iznimno zadovoljstvo biti u prilici pomoći mladom i talentiranom sportisi. U ovom slučaju je to dječak Kenan iz Ključa”, izjavila je ovom prilikom direktorica UNIQA Osiguranja Senade Olević.   

Iduće takmičenje na kojem će Kenan učestvovati je državno stonotenisko prvenstvo u Vitezu, a pored troškova učešća na ovom takmičenju, za sve članove Stonoteniskog kluba SANA Ključ, UNIQA Osiguranje će obezbijediti i potrebnu sportsku opremu.   
Trener Emir Gonilović je izrazio veliko zadovoljstvo zbog činjenice da će se dječaci u narednom periodu moći posvetiti treningu i takmičenjima bez straha da se ponovi situacija iz Zagreba.