Mediji

UNIQA Osiguranje ponosni sponzor Vučko traila


Najpopularnija trail utrka u Bosni i Hercegovini „Vučko trail“ koja će se ove godine održati u periodu od 16. do 18 juna 2023. pronašla je novog sponzora i prijatelja u osiguravajućem društvu UNIQA.

Prilikom potpisivanja sponzorskog ugovora, direktor UNIQA osiguranja, Eldar Dudo istakao je važnost podrške lokalnim sportskim manifestacijama, koja ujedno unapređuju zdravlje, ali i promoviraju brigu o okolišu i prirodi.

UNIQA je podržala mnoge sportske događaje, ali moram naglasiti da smo na ovo sponzorstvo naročito ponosni. Shodno našoj misiji stvaranja bolje budućnosti za zajednicu u kojoj poslujemo, želimo kroz naš rad da istaknemo da smo mnogo više od klasičnog osiguranja. Ovim sponzorstvom podržavamo promociju zdravlja, trčanja,  planinarenja, ali i promociju turizma i prirodnih ljepota Bosne i Hercegovine.“ – naglasio je Dudo.

Pored sponzorstva, zaposlenici UNIQA osiguranja također planiraju učestvovati u volonterskim aktivnostima pripreme, markacije i čišćenja trkačke staze na Bjelašnici, dodatno promovišući aspekt brige o okolišu.

Ema Turković, predstavnica Vučko Traila iskazala je zahvalnost prema UNIQA osiguranju koje je prepoznalo ozbiljnost i zahtjevnost organizacije Vučko traila kao jedne od najmasovnijih bosanskohercegovačkih utrka.

„Izrazito je značajno imati ovako kvalitetnog partnera, koji nam omogućava da našim učesnicima, domaćim, regionalnim i internacionalnim trkačima, organizujemo trodnevni događaj prepun adrenalina. Podudarnost naših misija u osiguravanju sigurnosti i slobode, koje donose radost u životu čine ovo partnerstvo još kvalitetnijim. Trkači će imati priliku uživati na nezaboravnom putovanju kroz Bjelašnicu i Visočicu, osvajajući čak 4 staze različitih dužina, te vam preporučujemo da na vrijeme osigurate svoje učešće i podržite mnogobrojne trkače vašim dolaskom.“, istakla je Turković.