Mediji

UNIQA Osiguranje zvanično osiguranje Igara


Potpisan ugovor između BH Telecom Sportskih igara mladih i UNIQA Osiguranja

U četvrtak 21. juna u prostorijama UNIQA Osiguranja potpisan je ugovor o saradnji UNIQA osiguranja i BH Telecom Sportskih igara mladih. Učesnici najvećeg sportskog takmičenja u Bosni i Hercegovini za vrijeme finalnih takmičenja  bit će osigurani u ovoj osiguravajućoj kući.

Ovom prilikom, predsjednik Igara Haris Deliahmetović je izrazio zadovoljstvo ostvarenim partnerstvom: “UNIQA Osiguranje je jedna od vodećih osiguravajućih kompanija u BiH, a mi želimo najbolje za naše mališane, najbolje za Igre. Sretni smo jer ćemo sada bez brige uživati u sportskim takmičenjima, naši mališani će se u potpunosti posvetiti igri i u slučaju intervencija, nalazimo se u najboljim rukama“.   

Regionalna takmičenja ovog ljeta počinju 23. juna u Konjicu, a do 12. avgusta, Igre će posjetiti ukupno 19 bh. gradova. Nakon toga slijedi veliko finale u Sarajevu, a zatim i Međunarodni dani Igara.  

„UNIQA Osiguranje je kvalitet Sportskih igara mladih prepoznala i prošle godine, prve godine održavanja Igara u našoj zemlji. Zadovoljstvo nam je biti dijelom najljepše sportske priče, dijelom projekta od društvenog značaja kojim naše najmlađe upućujemo ka sportu, zdravom načinu života i druženju. UNIQA Osiguranje je kompanija koja brine o našim najmlađim sugrađanima“, istakla je direktorica UNIQA Osiguranja Senada Olević.   
S obzirom da je rukomet sport koji UNIQA Osiguranje tradicionalno podržava, dok je i UNIQA Grupa jedan od sponzora rukometne Lige prvaka, ova osiguravajuća kuća će na poseban način podržati sve male rukometaše, učesnike Sportskih igara mladih.