Mediji

UNIQA pokrenula projekat “Radost života” za dodjelu novčanih sredstava


Tražimo dobre ideje u svim područjima života djece i mladih, a najbolje pomažemo ostvariti!

UNIQA je pokrenula projekat pod nazivom “Radost života” za dodjelu novčanih sredstava kojim poziva sva udruženja i ustanove koje provode aktivnosti za dobrobit i poboljšanje kvalitete života u zajednici, posebno djece i mladih, da prijave projekte ili inicijative koji promovišu bolji, zdraviji i aktivniji život, obogaćuju i usrećuju, a za njihovu realizaciju potrebna im je finansijska podrška.

Prijaviti se mogu neprofitne organizacije, sportska udruženja, ustanove koje brinu o djeci i mladima, osnovne i srednje škole te druge institucije sa projektima čija bi realizacija unaprijedila kvalitet uslova života u zajednici te dobrobiti djece i mladih.

Projekti mogu biti edukativni (unapređenje učenja, sticanja i prenošenja znanja, promocija kulture, likovnog i pisanog stvaralaštva, promocija medijske ili finansijske pismenosti), humanitarni (direktno pomažu djeci i omladini iz osjetljivih skupina) ili sportski (direktno utiču na bolje zdravlje djece, omladine te u konačnici bolji, aktivniji i zdraviji život). Može se prijaviti i projekat koji je već proveden (pilotiran) i prijavitelj bi ga želio proširiti i razviti.

Uz orginalnost i kvalitetu, projekti će se između ostalog vrednovati po važnosti za lokalnu i širu zajednicu, koristi koju će korisnici i društvo imati od provođenja projekta, te broju djece i mladih direktno uključenih u projekat.

Projekat se prijavljuje putem posebnog obrasca koji se ispunjava online na web stranici UNIQA osiguranja. Rok za podnošenje prijava je 21. juni 2019., a sve informacije o inicijativi “Radost života” dostupne su na www.uniqa.ba/drustvena-odgovornost

Kao društveno odgovoran član zajednice, UNIQA je tokom više od dvije decenije poslovanja podržala desetine humanitarnih projekata, pomogla brojnim ustanovama za djecu i omladinu, obrazovnim i sportskim institucijama što nastavlja i projektom “Radost života”, za sigurniji, bolji i duži život.