Mediji

UNIQA SEE najbrža rastuća regija u UNIQA grupi


Sofia, Bugarska, 04.11.2022 - UNIQA SEE vodeći tim sastao se u Sofiji sa izvršnim direktorom UNIQA grupe, Andreasom Brandstetterom, kako bi diskutovali o strateškom pravcu UNIQA kompanije u SEE regiji. Od marta 2022. godine, UNIQA je započela put ka transformaciji kako bi dalje ojačala svoju poziciju na SEE tržištima, ciljajući na to da bude među top tri internacionalna igrača u SEE regiji i da obezbijedi rješenja u osiguranju i usluge najvišeg kvaliteta svojim klijentima i partnerima.

Za prvih osam mjeseci 2022. godine, grupa zemalja koja čini UNIQA SEE regiju (Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Bugarska i Hrvatska), bilježi snažan dvocifren rast od 11,6% i odličan tehnički profit, nadmašujući tržište osiguranja. Regija Jugoistočne Evrope je treća najveća grupa kompanija u UNIQA grupi sa godišnjom bruto fakturisanom premijom većom od 260 miliona eura, u kojoj oko 1700 zaposlenih uslužuje skoro 2 miliona klijenata.

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam započeo svoj obilazak SEE regije, ovdje u Sofiji. UNIQA grupa je snažno posvećena zemljama SEE regije i uvjereni smo da će Regija biti važan kontributor rasta Grupe. Rastemo zajedno i učimo jedni od drugih. Nastavićemo da djelujemo kao snažan i ujedinjen tim za dobrobit SEE regije i naše cijele UNIQA zajednice”, kaže Andreas Brandstteter, izvršni direktor UNIQA grupe.

„Veoma smo srećni što se naš sastanak sa Andreasom Brandtetterom, izvršnim direktorom UNIQA grupe, održava u Sofiji, u godini kada jedna od naših članica SEE regiona, UNIQA Bugarska, slavi 30 godina na tržištu. SEE regija ima veliki potencijal, i siguran sam da će nam naše putovanje ka transformaciji dati jedinstvene prilike da postanemo najbolja osiguravajuća kuća u SEE regiji. Započeli smo naše putovanje sa snažnom vizijom da pretvorimo pet zemalja u jedan napredni i moderni region. Glavni cilj je da kreiramo visoko kvalitetne proizvode i ne samo da damo klijentima najbolju ponudu, već i najbolje usluge, osnažene diverzitetom i jačinom UNIQA zajednice”, dodao je Adel Bahtanović, predsjednik SEE regije.

UNIQA ima 200 godinu staru istoriju u biznisu osiguranja. Peta je najveća osiguravajuća grupa u Centralnoj i Istočnoj Evropi, uslužujući više od 16 milion klijenata i inspirišući svojih 18 tržišta da stalno poboljšavaju i inoviraju poslovanje i poslovne modele u budućnosti. Ljudi se osiguravaju u UNIQA osiguranju od 1811. godine. Kako bi nastavili da igramo važnu ulogu u životima naših klijenata sjutra i poslije toga, započeli smo naš UNIQA 3.0 program – Sjeme za budućnost. Pod okriljem našeg brend slogana ‘živimo bolje zajedno’ i pored ostalih stvari, program se fokusira da UNIQA postane više orijentisana ka klijentu i efikasnija na svakom od svojih 18 tržišta. UNIQA radi na tome da pozicionira sebe i regiju kao pouzdanog partnera za svoje klijente među stanovništvom, korporativne i bankarske klijente. Kako bi razvila moderna rješenja koja odgovaraju na zahtjeve klijenata, UNIQA će uložiti u nove i inovativne tehnologije i najbolje talente u svojoj raznolikoj zajednici zaposlenih.

SEE regija je treća najveća grupa kompanija u okviru UNIQA International-a, koja posluje u 18 zemalja. Saradnja pet zemalja, koja je započeta u martu ove godine, sprovedena je sa strategijom rasta kompanije i daljom razvojnom strategijom, sa posebnim fokusom stavljenim na zemlje Jugoistočne Evrope (SEE). UNIQA snažno ulaže u region kako bi obezbijedila klijentima bolju i visokokvalitetnu uslugu i iako je orijentisana na klijente, ima i snažan fokus na digitalizaciju i investicije u zajednicu i održivi razvoj.

 

O UNIQA Grupi

UNIQA grupa je jedna od vodećih osiguravajućih kuća na svojim glavnim tržištima u Austriji i Centralnoj i Istočnoj Evropi. Sa oko 22.400 zaposlenih i ekskluzivnih komercijalnih partnera, kompanija posluje sa 16 miliona klijenata u 18 zemalja.