Mediji

Uručene donacije udruženjima „Srce za djecu“ Sarajevo i „Iskra“ Banja Luka


Sarajevo, 19.11.2021. – Povodom Međunarodnog dana djece, koji se obilježava u subotu 20.11.2021. godine, predstavnici UNIQA Osiguranja su posjetili Udruženje „Srce za djecu“ Sarajevo i Udruženje „Iskra“ Banja Luka, čiji je rad usmjeren na podršku djeci oboljelih od malignih oboljenja, kao i njihovim roditeljima.

Ovom prilikom udruženjima su uručene i donacije u sklopu društveno odgovorne kampanje UNIQA Osiguranja, a koja je ova godine usmjerena na djecu bez roditeljskog staranja kao i na djecu oboljelu od malignih oboljenja.

"Osnovna uloga osiguravajućih društava upravo jeste pružanje finansijske zaštite stanovništvu onda kada je to najpotrebnije. Stoga smo odlučili da i ove godine podržimo rad udruženja koja obavljaju iznimno važan i human posao. I ubuduće ćemo pratiti njihov rad, te pružiti ruku podrške kako bi mališanima i njihovim roditeljima barem malo olakšali period liječenja i ozdravljenja.” – izjavila je Senada Olević, direktorica UNIQA Osiguranja d.d. Sarajevo.

Pored donacija uručenih pomenutim udruženjima, UNIQA je u sklopu kampanje podržala i rad šest domova za djecu bez roditeljskog staranja širom Bosne i Hercegovine, te planira do kraja godine provesti i dodatne aktivnosti usmjerene ka društvenoj odgovornosti i poboljšanju životne zajednice Bosne i Hercegovine.