Mediji

Uz pomoć UNIQA osiguranja realizovan projekat „Pomoć udaljenim selima“


UNIQA obradovala više od 50 povratnika bez prava na zdravstvenu pomoć

Protekle sedmice, UNIQA osiguranje je za preko 50 povratnika bez prava na zdravstvenu pomoć osiguralo specijalističke preglede i doniralo potrebne lijekove, u saradnji sa udruženjem studenata Medicinskog fakulteta u Sarajevu – BOHEMSA.  

U okviru projekta „Pomoć udaljenim selima“ koji ima za cilj zdravstveno zbrinjavanje povratnika bez prava na zdravstvenu zaštitu, ovu dragocjenu posjetu imali su stanovnici općine Sokolac, iz sela Šahbegovići, Ketenovići, Turkovići i Meljine. Njima su na raspolaganju bili studenti Medicinskog fakulteta, te 6 doktora specijalista, koji su obavili opšte ljekarske preglede, internističke i kardiološke preglede, i podijelili odgovarajuće lijekove.  

Prema riječima Ene Omeragić, iz marketing odjela UNIQA osiguranja, ovaj projekat je dio kampanje „Zdravlje bez granica“. «Pored promocije naših novih proizvoda Dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, željeli smo u okviru kampanje omogućiti zdravstvenu uslugu za ugrožene kategorije stanovništva kojima je ovakav vid pomoći najpotrebniji», istakla je Omeragić, napominjujući da je akcija osim edukativnog djelovanja na svijest mještana o važnosti zdravstvene zaštite, predstavljala i edukaciju o aktuelnim, zaraznim i čestim bolestima, kao i kako živjeti sa dijabetesom. «Poznata je izreka da zdrav čovjek ima hiljadu želja, a bolestan samo jednu i nadamo se da smo pored osmijeha na lica stanovnika i stanovnica ovih udaljenih sela donijeli i korisne informacije za njihovo zdravlje», zaključila je Omeragić.

Predsjednica Udruženja studenata – BOHEMSA, Amila Hadžić je izjavila kako je ovaj projekat, realizovan uz pomoć UNIQA osiguranja, korisna praksa za studente Medicinskog fakulteta, a u cilju njihovog profiliranja u dobre i globalno osviještene buduće doktore.