Mediji

Zdravi i zaštićeni kroz zimu uz UNIQA Dobrovoljno zdravstveno osiguranje


Uz prvi snijeg i minuse stigla je i nova sezona gripa i pojačanih simptoma hroničnih oboljenja. Za zimski period je uobičajeno da je stanovništvo dosta više posvećeno svom zdravlju i blagostanju, te su primjetne veće gužve u domovima zdravlja i ambulantama.

Međutim, kako su još uvijek prisutna brojna ograničenja u javnom zdravstvu zbog pandemije COVID-19, mnogi se odlučuju za preglede u privatnim ordinacijama. Ove posjete mogu ponekada predstaviti veliki finansijski teret, koji se, međutim, uz polisu dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja može izbjeći.

Zaštita prilagođena Vašim potrebama

Dobrovoljno zdravstveno osiguranje omogućava preglede u privatnim ordinacijama i poliklinikama širom Bosne i Hercegovine pri čemu UNIQA Osiguranje preuzima dio ili čitav trošak pregleda, ovisno od odabranog paketa.

Kako bi svakom klijentu omogućila individualnu ponudu ovisno od njihovih potreba, UNIQA Osiguranje nudi pet paketa dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja: VITAL Standard, VITAL Comfort, VITAL Exclusive, VITAL Premium i VITAL Elite, sa pokrićem troškova do čak 100.000 KM.

Već od osnovnog VITAL Standard paketa su uključene najznačajnije medicinske pretrage kao što su:

  • Specijalistički ljekarski pregledi;
  • Dijagnostički postupci (laboratorijska dijagnostika: hematologija, biohemija krvi i urina, radiologija: RGT pretrage, ultrazvuk, CT, MR, kontrastne pretrage);
  • Medicinska pomagala (dioptrijska stakla, leće);
  • Lijekovi propisani od strane ljekara;
  • Psihoterapijski tretmani liječenja;
  • Fizioterapijski tretmani liječenja;
  • Hitne stomatološke intervencije uslijed nezgode.

Pored usluga preuzimanja troškova za vanbolničko liječenje, zaključenjem VITAL Elite paketa, UNIQA u potpunosti snosi i troškove bolničkog liječenja, operativnih zahvata i poroda, a uz svaki paket moguće je zaključiti i pokriće za niz preventivnih pregleda.

Sve informacije o polisama Dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja dostupne na www.uniqa.ba ili putem besplatnog telefona 080 02 02 51, a prilikom online kupovine omogućen je i dodatan popust od 20% na zaključenje polise.

Misli, živimo bolje zajedno – Misli UNIQA!